July 12, 2010

Sotong Oh Sotong

MADRID - Kerajaan Sepanyol semalam melahirkan kebimbangan berhubung masa depan sotong peramal pertandingan bola sepak Piala Dunia 2010 yang dipelihara di Akuarium Sea Life, selatan Jerman ekoran keputusan perlawanan separuh akhir semalam di Afrika Selatan.

Paul mendapat perhatian meluas setelah membuat ramalan tepat semua perlawanan melibatkan Jerman atau bukan Jerman.

Sotong itu turut membuat ramalan tepat dengan memilih Sepanyol menewaskan Jerman.

Haiwan itu membuat ramalan dengan memilih bekas berisi makanan yang dihiasi bendera Sepanyol dan bukannya bekas dihiasi bendera Jerman. Begitu juga pada perlawanan akhir antara Sepanyol dengan Belanda yang berkesudahan Sepanyol menewaskan Belanda.

Kerajaan Sepanyol bimbang rakyat Jerman akan membalas dendam dan mengikut jejak penyokong-penyokong Argentina sebelum ini yang mahu menjadikan sotong tersebut sebagai makanan ekoran ramalan Paul mengenai nasib negara itu. Begitu juga dengan rakyat Belanda yang akan menggantikannya dengan Ayam Belanda pada FIFA World Cup musim hadapan.

Segelintir penyokong Jerman yang kecewa selepas kalah kepada Sepanyol mengirim pesanan menerusi pelbagai forum di Internet sehingga ada yang menawarkan ganjaran bagi mendapatkan sotong berkuasa psikik itu dan dijadikan hidangan panggang barbeku.

Situasi itu menyebabkan ramai rakyat Sepanyol mulai bimbang dengan nasib sotong tersebut.

GAMBAR menunjukkan sotong yang bernama Paul membuat ramalan pertandingan antara Malaysia dengan Jerman !.

Rakyat Malaysia bagaimana , Jika ternyata betul ramalan Poul bahawa Malaysia akan menewaskan Jerman ?

Haa,,,Haa,,Haa,,,Tuhh laaa jangan mudah terpedaya dengan sotong, Jaga Iman jangan tergelincir dek kerana seekor sotong.

No comments: